Peddelaars Mallorca 2020

21-25 oktober 2021 Stappenbelt Exclusive Travel – La Marche, Italië
20 februari 2020
21-26 augustus: Vrienden van Zindividu 2021: Stelvio!
18 maart 2021

Beschrijving van de reis.

De route


Fietsdag 2: Zaterdag 14 maart.

Vandaag een mooie rit door het glooiende binnenland van Mallorca naar Petra.
2 afstanden vandaag. De lange afstand bevat wat extra klimmetjes richting Santa Maria de Salut en de Sierra de Bonany. Beide groepen komen samen in Petra Op de terug weg komen we langs de voet van de Puig de Randa, met de mogelijkheid als extra klim naar de top te fietsen

De korte route


We rijden de boulevard af met aan het einde een venijnig hellingkje in El Arenal. Op de parallel weg is er ruimte om lekker naast elkaar het binnenland in te fietsen. De route gaat langs de uitlopers van de Randa. Na het dorp Algaïda volgt een heerlijk stuk berg af het groene heuvelland in. Via een smal weggetje wat alleen de insiders kennen komen we in Sineu en na een glooiende weg is uiteindelijk Petra bereikt waar Juan klaar staat met de koffie. (De verse sinaasappels zijn van de zaak). Op de terugweg gaat het vanaf Montuiri omhoog naar het dorp Randa aan de voet van de gelijknamige berg, en waar de liefhebbers nog de mogelijkheid hebben deze markante berg te beklimmen. Vanaf Llucmajor gaat het in dalende lijn terug naar de kust.

De lange route


De eerste 35 km zijn gelijk aan de korte route. Na Sineu hebben we nog een heel fraai weggetje over de Puig de en Capulla Via Ariany waar het open landschap mooie vergezichten toont op de vele bergen van het eiland wordt uiteindelijk Petra bereikt waar Juan klaar staat met de koffie. (De verse sinaasappels zijn van de zaak). Op de terugweg gaat het vanaf Montuiri omhoog naar het dorp Randa aan de voet van de gelijknamige berg, en waar de liefhebbers nog de mogelijkheid hebben deze markante berg te beklimmen.. Vanaf Llucmajor gaat het in dalende lijn terug naar de kust.


Fietsdag 3: Zondag 15 maart.

--- > Tekst opnieuw schrijven. We gaan naar de bergen --> mini sa calobra -

De korte route


Deze route bevat 3 beklimmingen. Na de col de Sa Creu gaat de route via Esporles direct naar de Col de Claret (en slaat de Col de Grau dus over). Na de lunch de laatste klim. Vanuit Port de Valldemossa weer terug omhoog.

De lange route


Deze route bevat 4 beklimmingen. Na de col de Sa Creu gaat de route via Puigpunjent naar de Col de Grau, daarna naar de Col de Claret, Na de lunch de laatste klim. Vanuit Port de Valldemossa weer terug omhoog.

Fietsdag 4: Maandag 16 maart.

De vertrekdag. We eindigen met de etappe waar vorig jaar mee begonnen: Sa Rapita!

De route


Speciale reizen voor wielrenners