6-11 mei: Wielerreis Toscane

8-17 september: Pyreneeën van oost naar west.
4 januari 2023

Samenvatting

Iets ten zuiden van Lucca in het mooie Toscaanse landschap verblijven we in de luxe villa il Tiglio Onze lokale gastvrouw- en heer, weten met jarenlange ervaring in de wielerwereld precies wat er nodig is om een groep fietsers van de juiste verzorging te voorzien!! Vanuit deze fantastische locatie organiseert De Reizende Renner een geheel verzorgde wielerweek, ideaal ter voorbereiding van je uitdaging later in het seizoen of om gewoon heerlijk te fietsen in deze mooie regio!
We rijden een mix van vlak, heuvels en middengebergte. De etappes varieren van 70 tot 150 km . Na de lunch kun je kiezen voor een korte weg terug of een lusje extra! Tegelijkertijd willen we in deze reis ook volop genieten van de Italiaanse gastronomie en zullen we dan ook 2 stops inlassen voor de koffie en een kleine lunch!
Wij verzorgen de transfer vanaf vliegveld Pisa en bagage vervoer vanuit Nederland zodat je eenvoudig een ticket met handbagage kunt boeken! Zie ook begeleiding en services!

Data en prijzen

Datum vertrek: zaterdag 6 mei 2023

 • Arrangement 6-10 mei € 690,00
 • Arrangement 6-11 mei € 790,00
Info en boekingen: Bel 06-12213306 of mail info@reizenderenner.nl

Wat is inbegrepen?

Accomodatie:
 • Verblijf in luxe villa met zwembad en tennisbaan.
 • Overnachting met 2 personen op een ruime kamer (met gescheiden bedden)
 • Ontbijt en diner
  • Uitgebreid ontbijt
  • Diner in de villa vanaf de eerste tm de laatste fietsdag
  Begeleiding en services:
  • Briefing voor de start
  • Alle routes op GPS
  • Begeleiding door meefietsende gids
  • Beschikbaarheid wielerauto
  • Massage kan worden bijgeboekt
  • Bagage vervoer vanaf Nederland naar Italië v.v. (max 25 kg per persoon) zodat je bij de vliegreis met handbagage kunt volstaan
  • Transfer vliegveld Pisa naar de villa vv

  Extra opties:
 • Fietstransport Nederland-Italië vv € 100,00 (Zie voorwaarden onder Overige bijzonderheden )
 • Eenpersoonskamer € 175,00
Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer Nederland-Italie
  Vanuit Eindhoven verzorgt Ryanair directe vluchten naar Pisa. Uiteraard is aanreizen met eigen auto ook mogelijk
 • Reis verzekering / annuleringsverzekering

Overige bijzonderheden
 • Inleveren bagage en fiets voor vervoer vindt plaats vanaf een locatie in de regio Nijmegen. Vanaf 2-3 personen denken we graag mee naar de mogelijkheden voor een extra locatie!

Beschrijving van de reis.

Iedere dag bieden we 2 routes aan. Tot de lunch zijn deze identiek. Na de lunch komt er een splitsing waar je eenvoudig met gps navigatie terug naar het hotel kunt fietsen of met de begeleider nog een extra lus (meestal extra klim) kunt maken. Als er wensen zijn voor nóg een tandje meer, dan is er in overleg veel mogelijk. Maatwerk is standaard!

Zaterdag 6 mei Aankomst Lucca.

Voor wie vroeg op de zaterdag is aangekomen en de berg roept, hebben we een eerste lus over de monte Pisani uitgetekend. Na deze lus komen we weer terug bij de villa. Nadat iedereen is aangekomen maken we een rustige rit naar de stad Lucca. We rijden deels over de muur die het hele historische centrum omcirkeld. Voor heel Lucca geldt dat het fietsvriendelijk is. Het kan echter op zaterdagmiddag wat druk zijn, maar als de omstandigheden het toelaten maken we een lusje via het iconische piazza dell' anfiteatro. Geen haast nu. Geniet van deze prachtige historische stad! Met de handjes boven op het stuur fietsen we vanuit de stad terug naar de villa, waar het eerste diner niet lang op zich zal laten wachten!

Zondag 7 mei: Het achterland van Lucca.

Een niet al te lange etappe maar vergis je niet, het gaat veel op en af in deze rit. We rijden door de uitlopers van de Apennijnen, daar waar het landschap de mooiste vergezichten biedt op de dorpjes die tegen de berghelling zijn aangeplakt. Dit is Italië op zijn best! Na de lunch kun je een lus verder de bergen in maken of langs de muur van Lucca weer terug.

Maandag 8 mei: via Pisa naar de kust.

Een overwegend vlakke rit vandaag. We rijden langs de piazza di Miracoli in Pisa, waar een foto bij de scheve toren niet mag ontbreken! Maar Pisa kent meer leuke en wat rustigere pleintjes die uitnodigen voor koffiestop! Door een natuurgebied rijden we vervolgens langs de kust naar Viareggio. Een klein stukje sterrata moet kunnen als je in Toscane bent. En hier aan de kust willlen we de liefhebbers een goede seafood lunch niet onthouden (alternatief menu uiteraard mogelijk). Op de terugweg een klein maar gemeen klimmetje, de salita di Balbano. Daarna keren we via een leuke route langs kastelen en dorpjes terug naar de villa.
De liefhebbers slaan net iets eerder af voor een klimrondje over de monte Serra!

Dinsdag 9 mei: Via Vinci naar Pistoia.

De langste dag! Tot aan de koffie in Vinci (stad van Leonardo) geen noemenswaardig klimwerk. Met verse cafeine zijn we klaar voor de trapsgewijze klim naar San Baronto, volgens locals een “Bellissima strada” met achter iedere bocht weer een mooi uitzicht! Na een heerlijke afdaling rollen we vervolgens Pistoia binnen. Niet zo bekend (en ook niet zo druk) als grote broer Firenze, maar absoluut de moeite van een (lunch) stop waard. Na de lunch volgt een korte maar venijnige klim, waarna de route splitst. De lange route bevat nog serieus klimwerk naar Goraiolo, terwijl de korte rit in 30 vlakke kilometers terug naar de villa voert.

Woensdag 10 mei: Vertrekdag 5 daags arrangement: Voor de blijvers een extra rit naar keuze.

Voor de mensen die middags terug vliegen maar (gelijk hebben ze) toch nog even willen genieten op de fiets bieden we een korte rit aan.
Voor de blijvers maken we naar wens een extra lus.

Donderdag 11 mei: Vertrekdag 6 daags arrangement..

Speciale reizen voor wielrenners