Peddelaars Mallorca 2021

8-16 september 2021: Fiets zelf de derde week giro van Tom.
26 april 2021
18-25 september: Pyreneeën van kust naar kust.
2 mei 2022

Beschrijving van de reis.

De route


Fietsdag 2: Zaterdag 16 oktober.

Vandaag een mooie rit door het glooiende binnenland van Mallorca naar Petra.
2 afstanden vandaag. De lange afstand bevat wat extra klimmetjes richting Santa Maria de Salut en de Sierra de Bonany. Beide groepen komen samen in Petra Op de terug weg komen we langs de voet van de Puig de Randa, met de mogelijkheid als extra klim naar de top te fietsen

De korte route


We rijden de boulevard af met aan het einde een venijnig hellingkje in El Arenal. Op de parallel weg is er ruimte om lekker naast elkaar het binnenland in te fietsen. De route gaat langs de uitlopers van de Randa. Na het dorp Algaïda volgt een heerlijk stuk berg af het groene heuvelland in. Via een smal weggetje wat alleen de insiders kennen komen we in Sineu en na een glooiende weg is uiteindelijk Petra bereikt waar Juan klaar staat met de koffie. (De verse sinaasappels zijn van de zaak). Op de terugweg gaat het vanaf Montuiri omhoog naar het dorp Randa aan de voet van de gelijknamige berg, en waar de liefhebbers nog de mogelijkheid hebben deze markante berg te beklimmen. Vanaf Llucmajor gaat het in dalende lijn terug naar de kust.

De lange route


De eerste 35 km zijn gelijk aan de korte route. Na Sineu hebben we nog een heel fraai weggetje over de Puig de en Capulla Via Ariany waar het open landschap mooie vergezichten toont op de vele bergen van het eiland wordt uiteindelijk Petra bereikt waar Juan klaar staat met de koffie. (De verse sinaasappels zijn van de zaak). Op de terugweg gaat het vanaf Montuiri omhoog naar het dorp Randa aan de voet van de gelijknamige berg, en waar de liefhebbers nog de mogelijkheid hebben deze markante berg te beklimmen.. Vanaf Llucmajor gaat het in dalende lijn terug naar de kust.


Fietsdag 3: Zondag 17 oktober.

En dan nu naar de bergen! We rijden door de westelijke Serra Tramuntana, naar het prachtige Port de Valdemossa.
We starten op het gemak en rijden door Palma. Vanuit Palma begint de weg al te klimmen en eenmaal voorbij de kazerne maak de drukte van de stad opeens plaats voor heerlijke rust. Er moet dan nog wel 5 km worden geklommen naar de Col de Sa Creu. Na de afdaling splitst de route zich. Zie hieronder de beschrijving. De routes komen bij elkaar vóór aanvang van de Col de Claret die mooi slingerend naar het hoogste punt van deze reis klimt. Van hier uit dalen we in 2 stappen af naar zeeniveau. Vooral het 2e deel van de afdaling naar het in de diepte gelegen Port de Valldemossa (ook wel als een mini Sa Calobra aangeduid) is prachtig. Na de stop in Port de Valldemossa, gaat het net als bij de grote broer Sa Calobra terug omhoog. Dit betekend nog één keer 5 km klimmen. Na het stadje Valldemossa volg een snelle afdaling, en is het overwegend vals plat weer terug.

De korte route


Deze route bevat 3 beklimmingen. Na de col de Sa Creu gaat de route via Esporles direct naar de Col de Claret (en slaat de Col de Grau dus over). Na de lunch de laatste klim. Vanuit Port de Valldemossa weer terug omhoog.

De lange route


Deze route bevat 4 beklimmingen. Na de col de Sa Creu gaat de route via Puigpunjent naar de Col de Grau, daarna naar de Col de Claret, Na de lunch de laatste klim. Vanuit Port de Valldemossa weer terug omhoog.

Fietsdag 4: Maandag 18 oktober.

De vertrekdag van de shortbreak. We eindigen met de etappe waar we vorig jaar mee begonnen: Sa Rapita!

De route


Speciale reizen voor wielrenners